Boendet

VUXENBOENDETS LÄGE

Stiftelsen Opalens boende Oasen erbjuder boende i bostad med särskild service för vuxna enligt 9 § 9p LSS. Vi har 8 boendelägenheter. Boendet ligger i ett lugnt villaområde i Järna, Södertälje kommun, Stockholms län. Det är 5 minuters gångväg till centrum och till järnvägsstationen, varifrån pendeltåg går mot Stockholm. Det är moderna, ljusa lägenheter som är antingen nybyggda eller nyrenoverade. Till varje lägenhet hör en egen altan eller uteplats.
Vi har som policy att man får ha djur här! Förutom 8 servicelägenheter finns i anslutning till dessa en baslägenhet som dels fungerar som jourlägenhet med kontor, och dels som en samlingslokal. Baslägenheten är dagligen öppen under vissa tider, för olika aktiviteter för de boende. Vi erbjuder där gemensamma måltider vissa dagar samt andra aktiviteter som målning, husmöten, spel, årstidsfester och pysselkvällar.
En gång i månaden erbjuder vi en gemensam månadsaktivitet som de boende inte behöver betala för. Det kan t.ex. vara besök på något museum, en teaterföreställning, julmarknad eller liknande. På sommaren kan det vara badutflykt med picknick.